Cum sa surprindeti placut cumparatorii

Prima impresie conteaza, iar atunci cand cumparatorii va viziteaza casa acest lucru este cu atat mai important.

In ceea ce priveste pregatirea casei pentru prezentare, sunt cinci aspecte care va vor ajuta sa ii surprindeti cat mai placut pe cumparatori: reparatiile, intretinerea, ordinea, curatenia si apelarea la simturi.

Reparatiile principale

Cumparatorii cauta motive sa elimine o casa de pe lista lor. Tineti minte, deseori cumparatorii cumpara emotional iar vanzatorii gresesc apeland la logica. In loc sa rezolve problema, vanzatorii se gandesc ca e acelasi lucru daca ii sugereaza cumparatorului o solutie simpla si ieftina… dar cand cumparatorii fac o estimare a timpului alocat materialelor si costurilor de reparatie, ei supraestimeaza costul efectiv al reparatiilor de doua pana la patru ori, aceasta reflectandu-se intr-o oferta de pret mult mai mica pentru dumneavoastra!

 

Intretinerea

Un alt mod de a preveni “bilele negre” e sa va ocupati de aspectele de baza privind intretinerea unei case. Casa dumneavoastra trebuie sa fie in stare perfecta. Reparatiile minore neglijate, cum ar fi geamurile crapate, clantele defecte sau robinetii care curg, fac casa sa para neingrijita. Multe reparatii pot fi facute usor si ieftin. Cel mai bine mergeti in fiecare camera si luati notite despre lucrurile care au nevoie de reparatii. Invitati un prieten sau un vecin sa va ajute, oferindu-va pareri sincere… Poate ca vor vedea lucruri pe care dumneavoastra le treceti cu vederea.

Pentru un cost mic puteti obtine un castig mare. Daca nu aveti timpul si dispozitia necesare, atunci angajati pe cineva care sa faca evaluarea si reparatiile in locul dumneavoastra. Astfel, ati eliminat toate motivele pentru care cineva nu ar cumpara.

Ordinea

Faceti ordine. Acest pas are un impact foarte mare asupre felului in care arata casa dumneavoastra si totusi costa foarte putin. Puteti maximiza spatiul prin minimizarea lucrurilor din acel spatiu. Cand aveti dubii asupra unui obiect… scapati de el. Dezordinea poate distrage atentia cumparatorilor. Oricum veti impacheta pentru a va muta, asa ca incepeti si impachetati lucrurile care nu va mai trebuie.

Facand ordine, depersonalizati casa. Strangeti lucrurile personale, fotografii, diplome si trofee, magnetii de pe frigider, etc. Este mai usor pentru cumparatori sa se imagineze “in casa” daca va vad pe dumneavoastra “afara din casa”.

 

Curatenia

Faceti curatenie. Costa la fel de putin, dar poate creste sau scadea vandabilitatea casei. Fie ca va veti sufleca dumneavoastra manecile, fie ca angajati o firma, iata care sunt principalele lucruri de care trebuie sa va ocupati: bucatariile si baile au parte de o atentie deosebita din partea cumparatorilor si trebuie sa fie foarte curate. Asigurati-va ca toaletele, chiuvetele si cazile nu au nici o pata. Stergeti geamurile pentru a da sentimentul de luminozitate.. si alte astfel de activitati asupra carora un profesionist va poate sfatui.

 

Apelarea la toate cele 5 simturi.

Percepem lumea din jurul nostru prin vaz, auz, gust, atingere si miros. Cumparatorii vor descoperi casa dumneavoastra prin aceste simturi si vor avea un raspuns emotional. Profitati de aceasta arma si infrumusetati-va casa, facand apel la fiecare din cele cinci simturi.

Draperiille trase pentru a lasa lumina sa umple casa, o vaza cu flori sau putina aroma de vanilie in bucatarie sunt doar cateva dintre detaliile care ii vor stimula pe cumparatori.

 Daca totul este in ordine, felicitari si succes cu prezentarile catre cumparatori! Daca totusi sunt lucruri de imbunatatit, va doresc spor la treaba!

 

Vezi si alte articole
Cat valoreaza casa mea?

Cat valoreaza casa mea?

Pentru toti vanzatorii, pretul reprezinta cel mai important aspect din procesul de vanzare al casei.

Iata principalele aspecte legate de pret, cele 4 principii ale evaluarii pe care un vanzator trebuie sa le ia in considerare inainte de a scoate casa la vanzare:

  1. Costul – suma platita pentru casa la momentul achizitiei, (la care se adauga) valoarea imbunatatirilor realizate, comisioane, dobanzi etc.

Cum sa atrageti cumparatorii potriviti

Cum sa atrageti cumparatorii potriviti

Trecerea de la rolul de proprietar la cel de vanzator poate deveni frustranta, mai ales pentru cei care nu au experienta, timpul si instrumentele necesare. De aceea, este important sa aveti o imagine de ansamblu asupra intregului proces de vanzare al unei case.

Indiferent de starea pietei, urmatoarele informatii va vor ajuta sa va vindeti casa mai repede si sa maximizati castigul net.